Długowieczne drzewko. Liście owlane, jajowate lub eliptyczne o zaostrzonym wierzchołku. Owoce jabłkowate, kuliste z wydłużoną szyjką. Miąższ twardy, aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny. Zerwany owoc należy przechowć parę dni do osiągnięcia pełnej dojrzałości. Lubi stanowiska słoneczne, gleby przepuszczalne, wilgotne i żyzne. Świetna jako owoc deserowy, oraz na przetwory.
Produkty powiązane
Odmiana holenderska. Średnia (jesienna), dojrzewa w końcu września, owoc średniej wielkości lub duży, kulistospłaszczony, skórka cienka, jasnozielona, pokryta prawie całkowicie brunatno-karminowym rumieńcem, miąższ biały z zielonkawym odcieniem, kruchy.
Wzrost: średnio silny. Zapylacze: R-da Ulena, Empres. Owoce: duży, kulisto-owalny, ciemnogranatowy. Smak: deserowy, aromatyczny, soczysty. Dojrzałość zbiorcza: połowa VIII. Dość odporna na mróz i średnio na choroby.
Odmiana czeska. Wczesnozimowa, dojrzewa na początku października, owoc duży, kulistostożko-waty, skórka gładka, sucha, żółta z karminowoczer-wonym, rozmyto-paskowanym rumieńcem, miąższ zielonkawo-biały z kremowym odcieniem, średnio luźny, soczysty.
Odmiana pochodząca z krajów nadbałtyckich. Wczesna(letnia), dojrzewa w II połowie lipca,owoc średniej wielkości, o zróżnicowanym kształcie, najczęściej stożkowaty, żebrowany, skórka gładka, cienka, sucha, jasnozielonkawo żółta, miąższ zielonkawo-biały.
Wzrost: silny. Zapylacze: samopylna. Owoce: duży, owalny, żółtozłoty. Smak: słodki, aromatyczny, soczysty. Dojrzałość zbiorcza: początek VIII. Dość odporna na mróz i średnio na choroby.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.